Smart inredning av balkong
Hus och trädgård

Smart inredning av balkong

En yta många inte alltid tänker på när man talar om inredning, det är balkongen. Men på den har du ju chans att skapa en trivsam plats. Det du bör fråga dig själv, innan du drar igång med att inreda där, det är vad du vill använda den till. Är det en plats att äta på, som frukost, lunch och middag. Eller vill du bara kunna sitta ute för att njuta av lugnet, solen och en bra bok? Hur stor din balkong avgör ju även det lite vad du kan och inte kan använda den till. Vi ger dig goda råd för inredning av din balkong.

Om det är viktigt för dig att kunna sitta ute på den och äta, börja då med att få dit bord och stolar. Sedan fylla på med övrig inredning i mån av plats.

Är det däremot så att den främst ska vara för att sitta ute och ha lugn och ro på, satsa på en lounge-soffa eller fåtölj är bra att placera ut först.

Maximera balkongytan

En balkong i sig kan vara rätt liten men även ha gott om plats. Oavsett storlek på just din balkong, så se till att maximera balkongytan på bästa sätt. Det kan du göra på en massa olika sätt. Ett sätt att maximera på, det är att använda dig av de väggar som finns. Till exempel kan du sätta upp armeringsjärn eller ha smarta väggpaneler. På dessa kan du hänga växter, lyktor och annat i. Du kan även satsa på att ha höga och smala hyllor. De tar sällan mycket golvyta, men får plats med en massa på sina hyllplan!

Balkongräcket i sig är även det smart att utnyttja. Det till mer än bara att hänga upp balkonglådor på. Det finns ju idag en mängd smart bord som du kan hänga på räcket. Sedan bara fälla samman det då det inte används. Sedan finns det även parasoll som går fästa på räcket samt att det går ju hänga ljusslingor på den.

Om du har en balkong där det finns tak, så är ju även det en yta att utnyttja. Där kan du fästa och hänga upp olika saker. Det kan vara växter och ljuslyktor till exempel.

Satsa på smarta möbler och förvaring

Idag finns det smarta möbler som kan fylla en massa olika behov. Ett smart val av möbel är en lounge-grupp. De går ofta att dra isär, så att du kan möblera om efter behag och plats. En soffa an göras om till att bli varsin fåtölj samt dagbädd. Sedan finns det även smarta möbler med förvaring att välja mellan. Det kan vara smart att satsa på, för till exempelvis dynor, kuddar och filtar.

Det går även att satsa på rena förvaringslösningar med, om du vill det. Bland annat finns det smarta stapelbara lådor med lock. De tål väta samt klarar av att stå ute året om. Välj smarta storlekar, så att du kan ha dem under soffan eller gömma undan dem på andra platser.