gu10
Hus och trädgård

Ljuset kan skapa den perfekta stämningen

Ska ni sätta in en ny belysning i hallen eller köket? Vet ni inte vad ni ska välja av alla de valen man kan göra. Det finns så otroligt många olika lampor att välja mellan. En lampa som är väldigt populär är just spotlights. Med dem så skapar man ett fantastiskt ljus, fördelarna är även att man kan ha ganska många av dem, samt rikta dem mot en sak om man önskar det. Som exempel om du har en fin tavla du vill ska lysa upp lite bättre, med spot lampan riktad mot den kommer den få ett fint sken över sig. Man kan även välja bland olika typer av ljusen i lampan. Många föredrar dock att ha ett kallt, ljus eller neutralt ljus. Men vill man så kan man även ha ett varmare ljus som även det ger ett fint och härligt sken. Med rätt lampa får du den stämningen du vill ha i ditt hem. För ljus och lampa gör otroligt mycket. 

Lampan ska passa

Just när man ska ha spotlights, så är det vanligt att man använder sig av gu10. Det kanske låter helt okänt för dig. Men det handlar att själva sockeln ska passa i spotlights, just denna modellen gör ofta det. De finns även att få dimbara om man önskar det. Ska du exempel ha det i badrummet och vill kunna koppla av på bästa sätt. Då kanske du inte vill ha så starkt ljus. Med dimbara lampor kan du dämpa ljuset till den nivån du önskar ha. Koppla av på det sättet du bäst kopplar av på. I badkaret, med en låg ljudnivå och en bra ljudbok som spelas i bakgrunden. Att ha några tända ljus vid sidan är inte heller helt fel, det hjälper till att göra den totala känslan av mysigt och lyx. Så inför att du ska sätta in nya lampor, välj noggrant vad du ska ha och om du vill kunna dimma ljusen. Det finns olika alternativ att välja på när du väljer gu10.

Led lampan gör sitt jobb 

Förr i tiden var det väldigt vanligt att man använde sig av en halogen lampa. De finns fortfarande kvar, men idag använder man sig främst av LED lamporna. Även om man köper gu10, så är dem ofta i just led. Led lampan är så mycket bättre på många olika sätt. Det är faktiskt en del som helt har valt att sluta sälja halogen. Anledningen till att LED lampan är bättre är av olika anledningar. Som exempel så är de snällare mot miljön, billigare att använda sig av i drift, de håller betydligt längre. Dessutom blir de inte alls lika varma som de andra lamprona blir. Det i sin tur innebär att risken för brand är mindre och att du slipper de fula brända ringarna det annars kan bli runt lampan. Just LED lampan är visst lite dyrare än vad halogenlampan är, men det tjänar man igen på elkostnad och för hur mycket längre de håller. 

Kommentarer inaktiverade för Ljuset kan skapa den perfekta stämningen