när du sminkar dig
Mode och fashion

Att tänka på när du sminkar dig

Det finns en hel del saker du bör tänka på då du ska sminka dig. Dels har vi ett bra råd för smink och det är att du satsar på att köpa smink med kvalitet. Sedan se till att köpa det smink du faktiskt använder. Sedan finns det även lite annat du bör tänka på, då du ska sminka dig. En mycket viktig del av din sminkning, är rengöring. Det är bra att före du applicerar din makeup se till att din hud är ren. Sminket fäster bättre då. Se även till att alltid tvätta av dig sminket på kvällen innan du ska sova. Att sova med smink är inte bra för din hud. Se även till att återfukta din hud. Det med en bra kräm.

Sminkborstar

Något som är bra att ha då du ska applicera ditt smink, det är olika sminkborstar samt andra verktyg och applikatorer. Det är ofta lättare att fördela sminket jämnt med sminkborstar. Det är bra att ha en borste per produkt och inte använda dig av en och samma. Det finns ju idag många olika sminkborstar, i olika storlekar och i olika material.

Se till att du rengör dina sminkborstar och andra sminkverktyg regelbundet, gärna varje vecka om du sminkar dig varje dag.

Hur länge håller mitt smink?

Smink har alltid ett bäst före datum, så det gäller att inte ha kvar gammalt smink, då det kan ge dig infektioner om du har otur. När en sminkprodukt är oöppnad, så har den längre hållbarhetstid. För att se hur lång hållbarhetstid ditt smink har efter du öppnat det, kolla på förpackningen. Det finns ofta ett M samt en siffra. Står det då 12 M, så håller den i tolv månader från att den öppnas.

Låna smink?

Något som är viktigt, det är att inte låna ut ditt smink till andra, eller låna andras smink. Detta gäller framför allt ögonsmink så som mascara, eyliner, kajal och så vidare. Bakterier trivs onödigt bra i smink och dessa kan dessvärre spridas om du har otur. Det kan leda till ögoninfektioner med mera.

Även annat smink är bra att ha för dig själv. För grejen är ju att det smink du köper, det bör du köpa efter din egen hudtyp. Har du torr hy, så är det produkter anpassade för det och har du fet hy så bör du ha smink som passar den hudtypen. Din vän kanske inte alls har samma hudtyp.

Välja rätt smink

Som vi precis skrev, välj smink efter hudtyp. Oftast kan du läsa dig till på förpackningen vad för hy den passar till. Ibland kan du dock behöva prova dig fram. Är det så att du har känslig hy eller att du lätt drabbas av finnar, så bör du se över ditt smink. Det för att se vad det innehåller. Vissa ämnen kan framkalla oönskade reaktioner.

Välj ditt smink med omsorg och utifrån vad det är för look du är ute efter. Sedan öva dig i att sminka dig på rätt sätt.

Kommentarer inaktiverade för Att tänka på när du sminkar dig